Nexxtep samen met Wout en Maud

Dagelijks ontmoet ik veel verschillende mensen tijdens mijn werk als praktijkondersteuner bedrijfsarts en re-integratie coach. Mensen met een diversiteit aan klachten. Met regelmaat zie ik dan mensen met spanning gerelateerde klachten. Als ik inzoom op de oorzaak, dan ligt er vaak een connectie met het verleden. En kom ik thema’s tegen als misbruik, verslaving, homofobie, discriminatie of pestgedrag. Mensen die er vervolgens niet over durven te praten en alles zelf moeten verwerken.

Maar ook de bedrijfscultuur waarin mensen werken kan een reden zijn van langdurige ziekte verlof. Zich niet gehoord voelen en het gevoel hebben er alleen voor te staan. Ik vroeg mij af of ik hier invloed op zou kunnen hebben, al was het maar voor 1 iemand. Tot voor kort bleef ik steken op de “Hoe” vraag.

Totdat ik hoorde over het idee van Wout Brama en Maud Roetgering. Zij schreven een kinderboek over onder andere diversiteit en inclusiviteit in en rondom de voetbalvelden. Op een leuke manier beschrijven Wout en Maud maatschappelijke problemen die er zijn in de samenleving. Waardoor kinderen op een leuke manier leren dat iedereen gelijk is en dat pesten niet normaal is.

Ik besefte mij dat als je iets wilt veranderen, dat je dan bij de basis moet beginnen. En dat zijn kinderen, zij zijn de toekomst en bepalen hoe de samenleving later in elkaar steekt. Daarom omarm ik met Nexxtep Re-integratie & Advies de denkwijze van Wout en Maud en werk ik mee aan het verspreiden van het kinderboek. En probeer ik de denkwijze uit te dragen met de hoop, nee, de verwachting, een verschil te kunnen maken.

Kinderen bepalen hun eigen Nexxtep. 

Expertise


Laat uw gegevens achter

Nexxtep

Bongerd 2d
7642 DA Wierden
0546 24 11 36
info@nexxtep.nl
Plan route