De Verzuimcoach

Al decennia lang zijn verzuimkosten een doorn in het oog van veel bedrijven. Minstens net zo lang proberen arbodiensten het voor u op te lossen. Dat doen ze door vooral op afstand te blijven en dure abonnementen te rekenen. Bij Nexxtep Reintegratie & Advies denken wij hier anders over. Wij geloven erin dat de factor ‘aandacht’ belangrijk is tijdens verzuimbegeleiding of preventie hiervan. Daarom zitten wij bij u aan tafel. Samen met uw werknemer komen we eerst tot de kern van het probleem. Samen stellen we een plan van aanpak op of stellen we een plan van aanpak bij en bieden we hulp en advies daar waar dat nodig is. Hierdoor is uw medewerker sneller en op een duurzame manier terug op werkplek. Aandacht loont! En uw dossiers zijn op orde.

Procesgang
Procesgang
werknemer
Ziekmelding
Dag 1
werkgever
Plan van
aanpak
Week 8
 
Melding
UWV
Week 42
werknemer
werkgever
1e-jaar
evaluatie
Week 54
werknemer
werkgever
Eindevaluatie
plan van aanpak
Week 78
werknemer
WIA
aanvraag
Week 93
WIA
Week 104
Probleem
analyse
Week 6
bedrijfsarts
Beoordeling
UWV

Hoe is het nu?

Wij horen regelmatig de vraag wat arbodiensten nu precies voor u doen. U ontvangt snel stijgende facturen voor abonnementen. Toch moet u zelf het plan van aanpak en rest van het dossier in orde maken. Met alle ergernissen van dien. Uw medewerker wordt ergens gebeld door een casemanager, inzetbaarheidscoach of verzuimconsulent. Er is vaak geen verbinding mogelijk met uw bedrijfsartsen. De verslagen zijn matig tot slecht. Uw frustratie groeit. Dat kan anders!

Hoe kan het ook?

De wetgeving verplicht u een contract te hebben met een gecertificeerde arbodienst of gecertificeerde bedrijfsarts. Nexxtep Reintegratie & Advies blijft weg bij het medische. U sluit daarom een basiscontract af met de bedrijfsarts of arbodienst. Hierdoor bespaart u fors op uw abonnementskosten. U betaalt alleen voor de inzet van de bedrijfsarts. De consulent vanuit Nexxtep komt vervolgens bij u langs. Samen met uw medewerker wordt het plan van aanpak opgesteld. Sterker nog, uw medewerker maakt het plan van aanpak, omdat wij denken dat de medewerker juist geactiveerd moet worden. We stellen het plan van aanpak bij, zodra de verzuimduur hierom vraagt. Onze persoonlijke aandacht, kennis van allerlei vormen van interventies en commitment van de medewerker, maken dat we de gemiddelde verzuimduur en daarmee de kosten gaan verlagen.

Uw investering?

Met het verlagen van uw abonnementsvorm verlaagt u direct uw kosten. Helaas sturen wij ook facturen. Uw winst zit hem in de reductie van uw directe en indirecte verzuimkosten, in betere dossiervorming, maar ook niet onbelangrijk: in minder stressmomenten.

’Vaak moet er
iets gebeuren,
voordat er iets
gebeurt.’

- Johan Cruijff

Laat uw gegevens achter

Nexxtep

Bongerd 2d
7642 DA Wierden
0546 24 11 36
info@nexxtep.nl
Plan route